ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε Βρετανίδα που προωθούσε τον Ιερό πόλεμο

Καταδικάστηκε Βρετανίδα που προωθούσε τον Ιερό πόλεμο
Καταδικάστηκε τριανταπεντάχρονη, μητέρα έξι παιδιών, η οποία διέδιδε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα ακραίου θρησκευτικού περιεχομένου.

Η Ρούνα Χαν παραδέχτηκε πως προωθούσε τον ιερό πόλεμο μέσω Διαδικτύου, δήλωσε ένοχη και καταδικάστηκε, από δικαστήριο του Λονδίνου, σε κάθειρξη πέντε ετών και τριών μηνών.


Η νεαρή γυναίκα είχε αναρτήσει σε έναν λογαριασμό που είχε ανοίξει στο Facebook με το όνομα «Κάουλα Κάταμπ» ένα μήνυμα προς τις «αδελφές» της, προκειμένου εκείνες να καλέσουν τους άνδρες συγγενείς και φίλους τους να πολεμήσουν «για την αγάπη του Αλλάχ», όπως επίσης και την φωτογραφία ενός γιλέκου με εκρηκτικές ύλες, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη μιας επίθεσης αυτοκτονίας. Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η Χαν είχε επίσης ζητήσει από μία φίλη της στο Facebook να αναρτήσει ένα άρθρο με θέμα τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Το διαδίκτυο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τα άτομα που προωθούν τον εξτρεμισμό, τα οποία το χρησιμοποιούν για να διαδώσουν τις ιδέες τους. Σ’αυτό το πλάισιο, η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να καταστήσει υ5ο Διαδίκτυο ένα χώρο εχθρικό στους εξτρεμιστές.

Σχετικές ειδήσεις