ΚΟΣΜΟΣ

Άνευ προηγουμένου κινητικότητα των Ρώσων γύρω από τη Βαλτική

Άνευ προηγουμένου κινητικότητα των Ρώσων γύρω από τη Βαλτική

Ο ρωσικός στρατός είναι σε μια άνευ προηγουμένου κινητικότητα γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα δήλωσε την Πέμπτη (11/12) ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Τόμας Σιεμονιάκ. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχουμε δει πρωτοφανή δραστηριότητα από τους Ρώσους στη Βαλτική Θάλασσα, τόσο με το στόλο της Βαλτικής όσο και με τη συμμετοχή ρωσικών αεροσκαφών» είπε ο Σιεμονιάκ στον πολωνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TVN24.

Ο Πολωνός υπουργός πάντως διευκρίνισε ότι η χώρα του που είναι μέλος της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, δεν βρίσκεται υπό την απειλή της επίθεσης και ότι οι ρωσικές ασκήσεις πιθανότατα σχεδιάστηκαν για να ελέγξουν την αντίδραση των νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή. «Δεν είμαστε υπό την απειλή της επίθεσης. Οι δραστηριότητες αυτές δεν έχουν το χαρακτήρα της προετοιμασίας για μια επίθεση» ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη αναφέρει ότι οι δυνάμεις περιπολίας του έχουν παρατηρήσει αυξημένη δραστηριότητα από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, ειδικά με πολεμικά αεροσκάφη, από την αρχή της αντιπαράθεσης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης εξ αιτίας της ουκρανικής κρίσης πάνω από την Ουκρανία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, το ΝΑΤΟ έχει εντείνει και αυτό τις εναέριες περιπολίες στην περιοχή της Βαλτικής ενώ μετέφερε χερσαίες δυνάμεις και εξοπλισμό για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις