ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ καταδικάζει την Ισλαμοφοβία στη Γερμανία

Η Μέρκελ καταδικάζει την Ισλαμοφοβία στη Γερμανία

Η Γερμανία χρειάζεται τους μετανάστες», δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος, καταδικάζοντας απερίφραστα τις διαδηλώσεις κατά των Μουσουλμάνων που πραγματοποιούνται στη Δρέσδη.

«Στη Γερμανία δεν υπάρχει θέση για θρησκευτικό μίσος, ανεξαρτήτως της θρησκείας στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει θέση για την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιασδήποτε μορφής ξενοφοβία ή ρατσισμό», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της Μέρκελ, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στη Δρέσδη.

Στην τελευταία πορεία της PEGIDA («Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης») συμμετείχαν πάνω από 10.000 άτομα.


Οι διοργανωτές που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις προ διμήνου και έχουν δει τον αριθμό των υποστηρικτών τους να πολλαπλασιάζεται, υποστηρίζουν πως δεν είναι κατά των μεταναστών αλλά έναντίον των ακραίων Ισλαμιστών αλλά και της εκτός ελέγχου εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.


Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση. Όμως τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες.

Σχετικές ειδήσεις