ΚΟΣΜΟΣ

Αρνήθηκε συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα ο Πάπας

Αρνήθηκε συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα ο Πάπας

«Όχι»σε συνάντηση με τον εξόριστο Θιβετιανό ηγέτη, Δαλάι Λάμα, λόγω της «ευαίσθητης κατάστασης» με την Κίνα, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου των βραβευμένων με Νόμπελ, είχε αιτηθεί συνάντηση με τον Ποντίφικα.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού δήλωσε χαρακτηριστικά πως, παρότι ο Πάπας τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον εξόριστο Βουδιστή ηγέτη, το αίτημα ακρόασης απορρίφθηκε για προφανείς λόγους.


Οι ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν πως το Βατικανό δε θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με το Πεκίνο. Το οποίο θεωρεί τον Δαλάι Λάμα έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς εχθρούς του.


«Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή φαίνεται πως μία τέτοια συνάντηση προκαλεί μία μικρή δυσκολία στη διοίκηση του Βατικανού. Αρχή μου είναι να μην προκαλώ σε κανέναν πρόβλημα. Είναι δεδομένο πάντως πως θαυμάζω πραγματικά τον Πάπα Φραγκίσκο», σχολίασε ο Δαλάι Λάμα κατά την άφιξή του στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από υποστηρικτές του.

Το Βατικανό, μάλιστα, σε μία προσπάθεια υποβάθμισης του συμβάντος, δεν επιβεβαίωσε πως είχε δεχτεί αίτημα ακρόασης από τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.

Σχετικές ειδήσεις