ΚΟΣΜΟΣ

Τον έβαλε να γονατίσει επειδή της σέρβιρε λάθος τα… φιστίκια

Τον έβαλε να γονατίσει επειδή της σέρβιρε λάθος τα… φιστίκια

Να γονατίσει για να ζητήσει συγγνώμη υποχρέωσαν τον επικεφαλής του προσωπικού καμπίνας που εκδιώχθηκε από πτήση της Korean Air Lines, έπειτα από αντιπαράθεση με στέλεχος της εταιρείας η οποία εξοργίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο της σέρβιραν φιστίκια!

Η αντίδραση της Χέδερ Τσο, κόρης του προέδρου της Korean Air Lines, η οποία επέπληξε τον επικεφαλής του προσωπικού καμπίνας και μία αεροσυνοδό επειδή της έφεραν φιστίκια σε μια σακούλα και όχι σε πιάτο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αλλά και την οργή της κοινής γνώμης στη Νότια Κορέα.

«Σε μια κατάσταση, στην οποία είπε “Επικοινωνήστε τώρα για να σταματήσετε το αεροπλάνο. Δεν θα επιτρέψω να απογειωθεί το αεροπλάνο”, δεν τόλμησα να φέρω αντιρρήσεις σε εκείνη, την κόρη του ιδιοκτήτη», δήλωσε ο Παρκ Τσανγκ-γιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο KBS, σπάζοντας τη σιωπή του έπειτα από ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο πιλότος επανέφερε το αεροπλάνο στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης για να αποβιβαστεί ο Παρκ, ενώ πτήση έφτασε στο Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

Η Χέδερ Τσο είναι η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της εταιρείας Τσο Γιναγκ-χο, ο οποίος έχει τοποθετήσει επίσης τα άλλα δύο παιδιά του σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Korean Air Lines.

Ο Παρκ δήλωσε ότι η Τσο τον έβρισε, χτύπησε το χέρι του με ένα φάκελο αρκετές φορές και τον έδειξε με το δάχτυλό της όταν γονάτισε για να της ζητήσει συγγνώμη.

Το συμβάν, που έγινε γνωστό τη Δευτέρα, έχει προκαλέσει οργή αλλά και ιλαρότητα στη Νότια Κορέα, στην οικονομία της οποίας κυριαρχούν ισχυρές εταιρείες-κολοσσοί που ανήκουν σε οικογένειες.

Η Τσο αποπέμφθηκε από τη θέση της στην Korean Air Lines, ενώ κυβέρνηση και εισαγγελείς ερευνούν για να καθορίσουν αν με τη στάση της παραβίασε τους κανόνες της αεροπλοΐας. Η ίδια υποκλίθηκε και ζήτησε πάντως δημόσια συγγνώμη προτού απαντήσει στις ερωτήσεις του υπουργείου Μεταφορών, αν και αρνήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες του Παρκ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή της στο υπουργείο.