ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερς έκλεψαν το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ!

Χάκερς έκλεψαν το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ!

Το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «Spectre» έκλεψαν χάκερς, οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στους υπολογιστές του στούντιο της Sony Pictures, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Όπως πληροφορήθηκαν οι παραγωγοί των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, οι χάκερς κατάφεραν στις 24 Νοεμβρίου να απενεργοποιήσουν το δίκτυο υπολογιστών της Sony και να κλέψουν μεταξύ άλλου υλικού και μια εκδοχή του σεναρίου της ταινίας, σε μια από τις πιο σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιρείας στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Eon Productions ανησυχεί ότι αυτοί που θα προμηθευτούν το σενάριο από τους χάκερς μπορεί να επιδιώξουν τη δημοσίευση του περιεχομένου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι το σενάριο προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της Sony διευκρίνισε πάντως πως η είδηση ότι το στούντιο της εταιρείας σταμάτησε όλες τις παραγωγές μεταξύ των οποίων και αυτή του Spectre μετά την κυβερνοεπίθεση είναι αναληθής «Οι παραγωγές μας τρέχουν κανονικά», ανέφερε στο Reuters ο Ρόμπερτ Λάουσον.

Η νέα συνέχεια των ταινιών του Τζέιμς Μποντ με τίτλο Spectre και πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρέγκ ως «007» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου του 2015. Τα γυρίσματα ωστόσο ξεκίνησαν μόλις αυτό το μήνα αφότου η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες αποκάλυψαν τον τίτλο, το καστ των ηθοποιών και το νέο αυτοκίνητο της ταινίας, χωρίς να διαρρεύσουν πολλές πληροφορίες για την πλοκή.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ είναι από τις πιο προσοδοφόρες δουλειές της Sony Pictures, καθώς η τελευταία παραγωγή του 007 με τίτλο «Skyfall» έφερε στα ταμεία ποσό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων: τα περισσότερα χρήματα δηλαδή από κάθε άλλη ταινία του κινηματογραφικού πράκτορα…