ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αυτός είναι ο ένοπλος ισλαμιστής στο καφέ

Αυστραλία: Αυτός είναι ο ένοπλος ισλαμιστής στο καφέ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από αυστραλιανά ΜΜΕ μια φωτογραφία ενός άνδρα ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο ένοπλος ο οποίος κρατά τουλάχιστον 40 ομήρους σε κεντρικό καφέ της πόλης του Σίδνεϊ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τρεις από τους πολίτες που κρατά ο άγνωστος δράστης σε κεντρική καφετέρια του Σίδνεϊ κατάφεραν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ, οι δύο έφυγαν τρέχοντας από την κεντρική είσοδο και ένας από πλαϊνή έξοδο κινδύνου.

Νωρίτερα ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Lindt Australia, υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί το καφέ όπου κατά πάσα πιθανότατα ισλαμιστές κρατούν ομήρους, ανέφερε ότι στο κατάστημα εργάζονται περίπου 10 άνθρωποι και ότι πιθανότατα μέσα σε αυτό βρίσκονται άλλοι 30 πελάτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκκένωσαν το κτίριο του προξενείου τους το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια όπου κρατούνται οι όμηροι όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής. Η εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής είπε ότι μόνο το απαραίτητο προσωπικό παρέμεινε στο προξενείο.

Το προξενείο έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στο Σίδνεϊ, προτρέποντας τους να «διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής τους ασφάλειας».

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας.

Πηγή: abc.net.au

Σχετικές ειδήσεις