ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Νέο αίμα ψηφοφόρων

Σκωτία: Νέο αίμα ψηφοφόρων

Σε ενίσχυση των εξουσιών του Κοινοβουλίου της Σκωτίας προχωρεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ώστε να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Μετά το επιτυχημένο πείραμα του δημοψηφίσματος, ο Ντέιβιντ Κάμερον προχωρεί σε ενίσχυση των εξουσιών του Κοινοβουλίου της Σκωτίας, ώστε να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε άτομα κάτω των 18 ετών, με βάση τη συμφωνία όλων των κομμάτων που επετεύχθη τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, η δρομολόγηση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων θα γίνει πιθανότατα με γρήγορους ρυθμούς ώστε αυτές να βρίσκονται σε ισχύ πριν τις εκλογές, το Μάιο του 2016.
Περισσότεροι από 120 χιλιάδες έφηβοι ηλικίας 16 και 17 ετών, έλαβαν δικαίωμα ψήφου, για πρώτη φορά, στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Αναλυτές είδαν την κίνηση αυτή ως επιτυχία θεωρώντας ότι είναι ενδεικτική του υψηλού επιπέδου της ενασχόλησης των νέων με την πολιτική.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ίδιοι αυτοί νέοι άνθρωποι θα έχουν τώρα την ευκαιρία να ψηφίσουν για το επόμενο κοινοβούλιο της Σκωτίας και να έχουν λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζιον.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ


(Πηγή: Guardian)

Σχετικές ειδήσεις