ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Τρεις συλλήψεις υπόπτων για την ομηρία

Βέλγιο: Τρεις συλλήψεις υπόπτων για την ομηρία

Με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στη Γάνδη, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών υπόπτων.

Οι τρεις άνδρες που φέρονται να έχουν εμπλοκή στην ομηρία που συνεχίζεται στη Γάνδη, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, συνελήφθησαν χωρίς να προβάλλουν αντίσταση, απομακρυνόμενοι με τα χέρια ψηλά, μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται» και η κατάσταση «δεν είναι ξεκάθαρη», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει ότι περίπου είκοσι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 13:00 (15:00 ώρα Ελλάδας).
Η τύχη του τέταρτου δράστη δεν είναι ακόμη γνωστή.

Σύμφωνα με γείτονες, στο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Γάνδης, ζούσαν «έμποροι ναρκωτικών».

Η δικαιοσύνη δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τα κίνητρα των δραστών, όμως η εισαγγελία της Γάνδης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται με την τρομοκρατία, το Ισλαμικό Κράτος ή με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Σίδνεϊ».

Η ομηρία, στην οποία εμπλέκονταν τέσσερις ένοπλοι, ξεκίνησε λίγο πριν τις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδας). Τουλάχιστον ένας άνθρωπος κρατείται. Η αστυνομία ενημερώθηκε «αμέσως» από ένα πρόσωπο που βρισκόταν «στο σημείο» και κατάφερε να φύγει από το κτίριο.