ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έμφραγμα στις παραδόσεις λόγω απεργίας της Amazon

Γερμανία: Έμφραγμα στις παραδόσεις λόγω απεργίας της Amazon

Απεργία ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες μέρος του προσωπικού τις αποθήκες του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Amazon στη Γερμανία.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι, απ’τα πέντε εκ των εννέα κέντρων διανομής του Amazon, στη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερους μισθούς.

Σύμφωνα με το συνδικάτο που οργανώνει την απεργία, δεν αποκλείονται καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δεμάτων, κάτι που η κεντρική διεύθυνση του Amazon προσπαθεί να αποφύγει, λόγω της αυξημένης κίνησης των γιορτών των Χριστουγέννων.

Το συνδικάτο ver.di έχει προκηρύξει πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις στο Amazon από τον Μάιο του 2013, με στόχο να πειστεί η διεύθυνση της επιχείρησης να αυξήσει τους μισθούς των εργαζόμενων στα κέντρα διανομής της, βάσει των συμφωνιών για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενων στον κλάδο της λιανικής και του εμπορίου μέσω ταχυδρομείου.

Το Amazon έχει απορρίψει επανειλημμένα τα αιτήματα του συνδικάτου, υποστηρίζοντας ότι θεωρεί το προσωπικό που απασχολεί στις αποθήκες του υπαλλήλους στη διακίνηση προϊόντων και ως εκ τούτου λαμβάνουν μισθούς άνω του μέσου όρου στον κλάδο.

Σχετικές ειδήσεις