ΚΟΣΜΟΣ

Παράλυση στο Βέλγιο από τη γενική απεργία

Παράλυση στο Βέλγιο από τη γενική απεργία

Χιλιάδες ανθρώπους έβγαλαν στους δρόμους τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

Η χώρα παρέλυσε από τη γενική απεργία των συνδικάτων, που χαρακτηρίστηκε «ιστορική». Βιομηχανικές και εμπορικές ζώνες έμοιαζαν με περιοχές – φαντάσματα, όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της χώρας ακυρώθηκαν, όπως ακριβώς και τα δρομολόγια τραίνων, εμπορικών πλοίων από τα μεγαλύτερα λιμάνια, καθώς και των μέσων μεταφοράς.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν σε κάποιες περιοχές, όπως στο Σαρλερουά, όταν ένας οδηγός όρμησε με το όχημά του εναντίον ενός οδοφράγματος που είχαν στήσει απεργοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 συνδικαλιστές.

Και στις Βρυξέλλες, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Οι δεύτεροι πέταξαν εκατοντάδες αυγά εναντίον του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος (που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό) ενώ οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού για να τους σταματήσουν.

Όπως δήλωσε επικεφαλής ενός από τα συνδικάτα, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν τον Ιανουάριο εάν «η κυβέρνηση και οι εργοδότες» δεν εγκαταλείψουν τη «λογική τους, του αυτισμού».

Σχετικές ειδήσεις