ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Η φονικότερη επίθεση στην Ιστορία της χώρας

Πακιστάν: Η φονικότερη επίθεση στην Ιστορία της χώρας

Τουλάχιστον 141 άτομα, ανάμεσά τους 132 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση μιας ομάδας Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ του Πακιστάν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο τραγικός αυτός, μάλιστα, απολογισμός σημαίνει πως πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας.

Παράλληλα, «124 άτομα, ανάμεσά τους 121 παιδιά, τραυματίστηκαν από την επίθεση των Ταλιμπάν», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Άσιμ Μπάτζουα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πεσάβαρ.

Ο πρωθυπουργός Μόντι καταδικάζει την ενέργεια «ανείπωτης βαρβαρότητας»

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έσπευσε να καταδικάσει την «ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση» των Ταλιμπάν.

«Καταδικάζω σθεναρά την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση σε ένα σχολείο στην Πεσάβαρ», έγραψε ο Μόντι στο Twitter, κάνοντας λόγο για μια «παράλογη πράξη ανείπωτης βαρβαρότητας, η οποία στοίχισε τη ζωή των πιο αθώων μεταξύ των ανθρωπίνων όντων: μικρών παιδιών μέσα στο σχολείο τους. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή (16/12) είναι μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν διαπράξει ποτέ οι Ταλιμπάν, οι οποίοι θεωρείται πως διατηρούν σχέσεις με την αλ Κάιντα και μάχονται εναντίον της κυβέρνησης του Πακιστάν από το 2007.

Είναι επίσης μια ενέργεια με ιδιαίτερα έντονο συμβολισμό, καθώς στοχοθέτησε τα παιδιά του εχθρού της, των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας είχε εκτιμήσει πως η επίθεση αυτή δείχνει «το αληθινό πρόσωπο της τρομοκρατίας». Το Νέο Δελχί έχει καλέσει επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ να πατάξει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, μια εκ των οποίων είχε διαπράξει την επίθεση στην πόλη Μουμπάι το 2008.

Σχετικές ειδήσεις