ΚΟΣΜΟΣ

Δ.Αφρική: 1 εκατ. άνθρωποι απειλούνται από λιμό, λόγω Έμπολα

Δ.Αφρική: 1 εκατ. άνθρωποι απειλούνται από λιμό, λόγω Έμπολα

Η επιδημία του ιού Έμπολα ευθύνεται όχι μόνο για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων αλλά αποτελεί απειλή για άλλο ένα εκατομμύριο ανθρώπων.

Κι αυτό γιατί, λόγω της επιδημίας, τα εμπόδια στην κυκλοφορία και τα μέτρα καραντίνας είναι διαρκή και έχουν επηρεάσει τις φετινές σοδειές. Η συγκομιδή των σπαρτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο δηλαδή, να απειλούνται με λιμό.

Από την επιδημία του ιού Έμπολα έχουν χάσει τη ζωή τους 6.900 άνθρωποι στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, όπου η διατροφική ανασφάλεια είναι ήδη χρόνια, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM).

«Αυτό τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο», επισημαίνουν ο FAO και το PAM, που προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός «ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ως τον Μάρτιο του 2015, αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση στην πρόσβαση στα τρόφιμα».

Σχετικές ειδήσεις