ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Οι εχθροί μου, εχθροί της Ρωσίας

Πούτιν: Οι εχθροί μου, εχθροί της Ρωσίας

«Η γραμμή είναι πολύ λεπτή» μεταξύ ενός πολιτικού αντιπάλου και ενός μέλους της «πέμπτης φάλαγγας» εκτίμησε ο Πούτιν, σε συνέντευξη τύπου ενώπιον 1000 και πλέον Ρώσων και ξένων δημοσιογράφων.

Ο Ρώσος ηγέτης ρωτήθηκε από μία δημοσιογράφο σχετικά με την «πέμπτη φάλαγγα», έναν όρο που αναφερόταν στους Ρώσους που εργάζονταν για κάποια ξένη δύναμη, ή εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας.

Η απάντηση του Πούτιν στο τέλος μιας χρονιάς όπου οι ρωσικές αρχές ενέτειναν τις επιθέσεις εναντίον κάθε προσώπου που ασκούσε κριτική στην πολιτική του Κρεμλίνου, χαρακτηρίζοντάς το «ξένο πράκτορα» ή μέλος της «πέμπτης φάλαγγας» αφορά περισσότερο τους εναπομείναντες πολιτικούς αντιπάλους του, κυρίως τους φιλελεύθερους.

«Είναι δύσκολο να δει κανείς από το εξωτερικό τη γραμμή που χωρίζει την αντιπολίτευση από την πέμπτη φάλαγγα» τόνισε ο Πούτιν.
«Ένας πολιτικός αντίπαλος, ακόμα και ο πιο σφοδρός, που μάχεται για τα συμφέροντα του κόμματός του, και στην περίπτωση της πέμπτης φάλαγγας τα πρόσωπα που εκτελούν αυτό που τους υπαγορεύουν τα συμφέροντα ενός άλλου Κράτους, χρησιμοποιούνται για να εκπληρώσουν τους πολιτικούς σκοπούς που είναι εχθρικοί προς εμάς», ανέφερε ο Πούτιν.

Σχετικές ειδήσεις