ΚΟΣΜΟΣ

Το φάκελο τριών φόνων ανηλίκων ανοίγει η βρετανική αστυνομία

Το φάκελο τριών φόνων ανηλίκων ανοίγει η βρετανική αστυνομία

Έρευνα για πιθανές δολοφονίες τριών ανήλικων αγοριών, από δίκτυο παιδεραστών, όπου φέρονται να εμπλέκονται πολιτικοί και δημόσια ιδρύματα, ξεκινά η βρετανική αστυνομία.

Η έρευνα αφορά τις δολοφονίες τριών παιδιών, ηλικίας μεταξύ 7 και 16 ετών, που διαπράχθηκαν στα μέσα των δεκαετιών του '70 και του '80.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ο "Νικ", κατηγόρησε βουλευτές και άλλες προσωπικότητες ότι σχετίζονται με τους φόνους των τριών παιδιών.

"Η ομάδα μου ερευνά τους πιθανούς φόνους τριών μικρών αγοριών. Η δουλειά μας είναι σε εξέλιξη και εξετάζουμε τους φακέλους των εξαφανισθέντων εκείνης της περιόδου", είπε ο Κένι Μακντόναλντ, ο αξιωματικός της αστυνομίας που έχει αναλάβει την έρευνα. "Μέχρι τώρα, δεν έχουμε βρει πτώματα", πρόσθεσε.

Σε μια "σπαρακτική αφήγηση" ο "Νικ" διηγήθηκε στους αστυνομικούς πως ο ίδιος και πολλά άλλα αγόρια οδηγούνταν σε διάφορα σπίτια του Λονδίνου και των προαστίων της πρωτεύουσας, ακόμη και σε στρατιωτικές βάσεις όπου τα κακοποιούσαν σεξουαλικά πολλοί άνδρες.

Ο "Νικ" υποστήριξε ότι τον κακοποιούσαν σεξουαλικά από τα 7 μέχρι τα 16 του σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Πίμλικο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, μια περιοχή όπου κατοικούν πολλοί πολιτικοί.

Η αστυνομία έκανε έκκληση στα παιδιά (που σήμερα είναι πλέον μεγάλοι άνδρες) που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην ίδια περιοχή να εμφανιστούν και να καταθέσουν.

Σχετικές ειδήσεις