ΚΟΣΜΟΣ

Ο υδραυλικός από το Τέξας και το Ισλαμικό Κράτος

Ο υδραυλικός από το Τέξας και το Ισλαμικό Κράτος

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας... υδραυλικός από το Τέξας, των ΗΠΑ, με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους; Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο γρίφο ή σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αλλά για μια πολύ περίεργη και αληθινή ιστορία, η οποία κάνει το γύρο των κοινωνικών δικτύων τις τελευταίες ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκε στο Twitter μια εικόνα, ένα απλό στιγμιότυπο από βίντεο των τζιχαντιστών μαχητών.

Στην εικόνα, οι ισλαμιστές έριχναν βολές με ένα αντιεροπορικό όπλο, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην καρότσα ενός μαύρου Ford F-250. Στην πόρτα ωστόσο του αυτοκινήτου υπήρχε μια επιγραφή η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών...

Αρκετοί παρατήρησαν το logo το οποίο έφερε τα διακριτικά «Mark-1 Plumbing», με ένα τηλέφωνο από κάτω.

Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να είχε ο μασκοφόρος τζιχαντιστής, με τους τεξανούς υδραυλικούς;

«Απολύτως καμία», τονίζει ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Jeff Oberholtzer, ο οποίος από τη στιγμή που εμφανίστηκε η εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα, ζει έναν εφιάλτη, καθώς έχει δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνήματα και φαξ, αρκετά εκ των οποίων ήταν απειλητικά, όπως αναφέρει το CBS News.

Ο Oberholtzer δεν γνωρίζει πώς ακριβώς το όχημα, το οποίο είχε πουλήσει το 2013 σε ένα γραφείο μεταχειρισμένων οχημάτων, βρέθηκε τελικά στη Συρία, στα χέρια των φανατικών ισλαμιστών.

«Συνήθως αφαιρούμε τις επιγραφές και τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα μόνοι μας, ωστόσο αυτή τη φορά δεν το κάναμε», λέει ο Oberholtzer ο οποίος εξηγεί πως δεν έχει σχέση με τα φρικιαστικά εγκλήματα που διαπράττει το «Μέτωπο Ανσάρ Αλ Ντίν».

«Είναι τρελό, δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ», τονίζει, ενώ πλέον έχει προσλάβει δικηγόρο προκειμένου να πιέσει το κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο αναρτήθηκε η φωτογραφία, να την κατεβάσει.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Επιμέλεια: Α. Τ.

Σχετικές ειδήσεις