ΚΟΣΜΟΣ

Τρύπα εκατομμυρίων ευρώ σε Τάγμα Φραγκισκανών

Τρύπα εκατομμυρίων ευρώ σε Τάγμα Φραγκισκανών

Εκατομμύρια ευρώ τάγματος των Φραγκισκανών μοναχών έκαναν φτερά, από κακές επενδύσεις σε offshore.

Σε δύσκολη θέση οικονομικά, βρίσκεται ένα τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών, που διαχειρίζεται εκκλησίες και μοναστήρια σε 110 χώρες, από εκτεταμένες απάτες που έκαναν μέλη του, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ σε offshore πετρελαϊκές εταιρείες. Τραγική ειρωνία; Το Τάγμα είχε ιδρύσει ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, τον 13ο αιώνα.

Ο αδελφός Μίκαελ Πέρι, επικεφαλής του Τάγματος των Ελασσόνων Αδελφών, επεσήμανε ότι εσωτερική έρευνα έφερε στην επιφάνεια «έναν αριθμό ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων που διέπραξαν οι μοναχοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φροντίδα της κληρονομιάς του τάγματος».

Σε μία επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Τάγματος, ο Πέρι ανέφερε ότι το βάρος των χρεών που συσσωρεύτηκαν είναι πλέον δυσβάσταχτο και με με επιστολή που απευθύνεται σε όλους τους μοναχούς τονίζεται ότι ο γενικός ταμίας του τάγματος παραιτήθηκε, χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες.
Το Τάγμα των Ελασσόνων Αδελφών (OFM) αποτελεί ένα από τα τέσσερα βασικά τάγματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με ιδρυτή τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Κ. ΤΖ.

(Πηγές: Reuters, ΑΠΕ)


Σχετικές ειδήσεις