ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Η Β. Κορέα πίσω από την επίθεση στη Sony

FBI: Η Β. Κορέα πίσω από την επίθεση στη Sony

Τη Βόρειο Κορέα κατονομάζει το FBI ως υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Sony, το φθινόπωρο.

«Το FBI έχει στην κατοχή του επαρκείς αποδείξεις ώστε να εξαγάγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας ευθύνεται για τις ενέργειες αυτές» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Η επίθεση εναντίον της Sony «δε συνιστά αποδεκτή συμπεριφορά εκ μέρους ενός Κράτους» εκτιμά το FBI.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, που αναμένεται τον Ιανουάριο να προεδρεύσει της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε την κυβερνοεπίθεση αυτή μια «πράξη πολέμου».

Το γεγονός ότι ανατέθηκε δημοσίως στο FBI η διαχείριση αυτής της υπόθεσης παρά στη διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του κυβερνοχώρου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θέλει να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την καταστροφική φύση αυτής της επίθεσης εναντίον μίας ιδιωτικής επιχείρησης και των πολιτών που εργάζονται για αυτή» προσέθεσε το FBI που υπογράμμισε επιπλέον, όπως το είχε υπονοήσει και ο Λευκός Οίκος χθες, ότι πρόκειται για μία από «τις σοβαρότερες απειλές εναντίον της εθνικής ασφάλειας» των ΗΠΑ.

Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας στοχεύουν «να προκαλέσουν ένα σημαντικό πλήγμα στην αμερικανική οικονομία και να καταστείλουν το δικαίωμα της έκφρασης των Αμερικανών» σημειώνει η αμερικανική αστυνομία.

«Τέτοιου είδους ενέργειες εκφοβισμού ξεπερνούν τα όρια μιας αποδεκτής συμπεριφοράς από ένα Κράτος» σύμφωνα με το FBI.