ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Τζιχαντιστές σταυρώνουν και ακρωτηριάζουν «ενόχους»

Φρίκη: Τζιχαντιστές σταυρώνουν και ακρωτηριάζουν «ενόχους»

Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ακραίοι Σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους, με τον ακρωτηριασμό ενός άνδρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κλοπή κι ενός άλλου που καταδικάστικε για κατασκοπεία υπέρ του καθεστώτος Άσαντ.

Ο φερόμενος ως κατάσκοπος του Άσαντ κατηγορήθηκε από τους Τζιχαντιστές γιατί τοποθετούσε μικροσυσκευές εντοπισμού κοντά σε στρατηγικής σημασίας κτίρια. Οι δήμιοί του φαίνονται στις εικόνες να τον περιφέρουν στους δρόμους της Αλ Μπαμπ, πριν τον εκτελέσουν, ενώ ένα τεράστιο πλήθος περιμένει να παρακολουθήσει το θάνατό του.

Ο δεύτερος άνδρας έχασε το χέρι του, επειδή κατηγορήθηκε για κλοπή. Ο ακρωτηριασμός πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους ανέβηκαν ακόμη και στις οροφές αυτοκινήτων για…καλύτερη «θέα», επίσης στην πόλη Αλ Μπαμ της Συρίας. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ένα τραπέζι με τα «απαραίτητα», ένα μπουκάλι με ισχυρό παυσίπονο και γάζες καθώς κι ένας άνδρα που φορά γάντια και περιμένει να δέσει το ακρωτηριασμένο χέρι του ανθρώπου. Σοκαριστική και η φωτογραφία με το μπανταρισμένο χέρι του ενόχου.

Σχετικές ειδήσεις