ΚΟΣΜΟΣ

Εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν (video)

Εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν (video)

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στο Μπρούκλιν των Ηνωμένων Πολιτειών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21/12). Ένοπλος έστησε ενέδρα, πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και στη συνέχεια έδωσε τέλος και στη δική του ζωή με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο δράστης, ο οποίος είχε αναρτήσει μηνύματα μίσους κατά της αστυνομίας και των εκπροσώπων της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αρχικά πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τη σύντροφό του στη Βαλτιμόρη, νωρίτερα μέσα στη μέρα. Εν συνεχεία ταξίδεψε μέχρι το Μπρούκλιν για να διαφύγει της σύλληψης και τελικά γέμισε με περισσότερο αίμα τα χέρια του.

Πλησίασε ένα περιπολικό στο οποίο βρίσκονταν οι αστυνομικοί που περιπολούσαν την περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν και πυροβολώντας από το παράθυρο του συνοδηγού με ένα ημιαυτόματο, τραυμάτισε θανάσιμα και τους δύο. Αμέσως μετά την αναίτια επίθεσή του, περπάτησε μέχρι κοντινό σταθμό του μετρό και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της πολιτείας, Μπιλ ντε Μπλάζιο, από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα, ο δράστης ήταν 28 ετών και ονομαζόταν Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ. Νεκροί είναι οι αστυνομικοί Ουεντζιάν Λίου (32 ετών) και Ράφαελ Ράμος (40 ετών). Ο πρώτος νυμφεύθηκε πρόσφατα, ενώ ο δεύτερος ήταν επίσης παντρεμένος και είχε έναν 13χρονο γιο.

fwto

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών και με βάση τις αναρτήσεις του Μπρίνσλεϊ, η πράξη του ενδεχομένως και να συνδέεται με τις δολοφονίες των Μάικλ Μπράουν και Ερικ Γκάρνερ. Ο μαύρος στο χρώμα Μπρίνσλεϊ πόσταρε στο Instagram δύο φωτογραφίες. Στη μία απεικονιζόταν ένας αστυνομικός και στη δεύτερη ένα ασημένιο περίστροφο. Συνοδεύονταν από μήνυμα που ανέφερε:

«Σήμερα βάζω φτερά σε γουρούνια. Πήραν 1 δικό μας ... Ας πάρουμε 2 δικούς τους».

Αξίζει να σημειωθεί αφενός ότι η δολοφονία καταδικάστηκε τόσο από τον Μπαράκ Ομπάμα, από ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τους θανάτους των μαύρων πολιτών από λευκούς αστυνομικούς αλλά και από την οικογένεια του Μπράουν, αφετέρου ότι οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης έχουν φρικτά παράπονα από τον δήμαρχο ντε Μπλάζιο για τον οποίο πιστεύουν ότι δεν έχει κάνει το παραμικρό για να τους προστατέψει από τη σκληρή κριτική που δέχονται με αφορμή τους θανάτους μαύρων πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις