ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Απαγχονισμοί για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή

Πακιστάν: Απαγχονισμοί για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή

Συνεχίζονται οι εκτελέσεις καταδικασμένων για τρομοκρατική δράση, σε μια προσπάθεια της πακιστανικής κυβέρνησης να δώσει την εντύπωση ότι ελέγχει την κατάσταση, μετά τη σφαγή στο σχολείο της Πεσαβάρ με τα 148 θύματα.

Άλλοι τέσσερις κρατούμενοι εκτελέστηκαν στο Πακιστάν στο βαρύ κλίμα οργής μετά το μακελειό σε σχολείο της Πεσαβάρ, την περασμένη εβδομάδα.
Οι εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για το ρόλο τους στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην στρατιωτικού ηγέτη Περβέζ Μουσάραφ, με την έκρηξη παγιδευμένων αυτοκινήτων. Το νέο κεφάλαιο εκτελέσεων άνοιξε δύο μέρες νωρίτερα, με δύο άλλες εκτελέσεις. Μάλιστα ο Τύπος αφιέρωσε εκτενή δημοσιεύματα, με φωτογραφίες από τις εκτελέσεις αυτές δι' απαγχονισμού, που ήταν οι πρώτες από το 2008.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, αποφάσισε να εγκαταλείψει το ανεπίσημο μορατόριουμ στις εκτελέσεις που ίσχυε εδώ και έξι χρόνια μετά την επίθεση στην Πεσαβάρ, κι ενώ η απόφασή του αυτή θέτει σε κίνδυνο την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ώρα που πολλοί Πακιστανοί απαιτούν πλέον δημόσιες εκτελέσεις για τους καταδικασμένους για τρομοκρατική δράση, η οργή που είναι διάχυτη μεταξύ των πολιτών έχει στην ουσία καλύψει προσωρινά τους φόβους μήπως μαχητές εξαπολύσουν επιθέσεις σε φυλακές ώστε να επιχειρήσουν την απελευθέρωση κρατουμένων.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ
(Πηγή: Guardian)

Σχετικές ειδήσεις