ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στα άκρα η κατάσταση λόγω των φυλετικών διακρίσεων

ΗΠΑ: Στα άκρα η κατάσταση λόγω των φυλετικών διακρίσεων

Στην οξυμένη κατάσταση στη Νέα Υόρκη όπως αυτή διαμορφώνεται, μετάτις δολοφονίες τριών αστυνομικών,αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση στην πολιτική του καριέρα.

Η εφημερίδα Le Parisien γράφει ότι οι δολοφονίες αστυνομικών – δύο στη Νέα Υόρκη και μία στη Φλόριντα – ακολούθησαν τις δολοφονίες μαύρων πολιτών από αστυνομικούς και δείχνουν να αναπτύσσεται ένα κλίμα διχασμού στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Χάουαρντ Σαρίφ, πρώην επικεφαλής του Αστυνομικού Σώματος της Νέας Υόρκης, ο οποίος αναφέρεται σε απαξίωση του αστυνομικού επαγγέλματος στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο περιοδικό «Time» ο Χ. Σαρίφ ζητάει να κηρυχθεί «Εθνική Ημέρα Προστασίας του Αστυνομικού Σώματος», επισημαίνοντας ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία 45 χρόνια, βλέπει τους Αμερικανούς πολίτες να αμφισβητούν το έργο των αρχών ασφαλείας.

Το δίκτυο «CBS», τονίζει ότι το αστυνομικό σώμα στις ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας με αφορμή και τις δολοφονίες και αναφέρει ότι η αστυνομία του Νιου Τζέρσεϊ εξέδωσε προειδοποίηση μέσω του Διαδικτύου καλώντας τα μέλη του, που απαριθμούν περίπου 33.000, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά τη δολοφονία των αστυνομικών. Σε παρόμοια κίνηση προέβησαν και πολλά άλλα αστυνομικά τμήματα.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις