ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη - επίθεση εναντίον αστυνομικών: Κοίτα με αν τολμάς

Νέα Υόρκη - επίθεση εναντίον αστυνομικών: Κοίτα με αν τολμάς

Ο δράστης της δολοφονίας δύο αστυνομικών στη Νέα Υόρκη προετοίμαζε το... κοινό του, εφιστώντας του την προσοχή στην επίθεση που θα πραγματοποιούσε.

«Δείτε τι θα κάνω», φώναζε στον κόσμο, ο δράστης της δολοφονίας δύο αστυνομικών στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 28χρονος Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ έχει ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και συναισθηματικής αστάθειας. Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τους δύο αστυνομικούς μέσα στο περιπολικό τους στο Μπρούκλιν και στη συνέχεια μετέβη σε παραπλήσιο σταθμό του μετρό και αυτοπυροβολήθηκε.

Είχε νωρίτερα αναρτήσει μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι θα σκότωνε αστυνομικούς σε αντίποινα για το θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, του μαύρου που έπεσε νεκρός από τα πυρά των λευκών αστυνομικών που τον συνέλαβαν. Πριν την επίθεση ο Μπρίνσλεϊ πυροβόλησε και τραυμάτισε πρώην σύντροφό του.

Στο ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, σε εθνικό επίπεδο, στον απόηχο δολοφονιών άοπλων μαύρων από αστυνομικούς, το επεισόδιο έρχεται να προσθέσει μεγαλύτερη πίεση και ανησυχία. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση και με απόφαση του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στην πόλη.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ

(Πηγή: BBC)



Σχετικές ειδήσεις