ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ (pics)

Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ (pics)

Σε κλίμα κατάνυξης γιορτάστηκαν και φέτος τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ. Όπως κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο έφθασαν στη γενέθλια πόλη του Ιησού και παρακολούθησαν τη λειτουργία στο Ναό της Γέννησης.

Με τη λειτουργία στην Εκκλησία της Γέννησης κορυφώθηκε ο γιορτασμός των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, με τη συμμετοχή χιλιάδων Χριστιανών απ' όλο τον κόσμο, σ' ένα κλίμα κατάνυξης και ελπίδας.

Ο λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τβαλ κάλεσε Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς «να ζήσουν μαζί, ως ίσοι, με αλληλοσεβασμό».
Νωρίτερα, χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Μάνγκερ για τη λιτανεία και ο Πατριάρχης Τβαλ εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2015 «θα είναι καλύτερο από αυτήν τη δύσκολη χρονιά».

«Ελπίζω ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρχει τείχος διαχωρισμού και αντ' αυτού θα έχουμε γέφυρες ειρήνης» δήλωσε αναφερόμενος στο ισραηλινό τείχος εντός και γύρω από τη Δυτική Όχθη, το οποίο χωρίζει την Βηθλεέμ από την Ιερουσαλήμ, καθώς και στο παλαιστινιακό προσχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ που ορίζει χρονικό ορίζοντα 12 μηνών για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ.


Κ. ΤΖ.
(Πηγή: BBC)

Σχετικές ειδήσεις