ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Περνώντας τη νύχτα με γείτονα μία… πολική αρκούδα

Γαλλία: Περνώντας τη νύχτα με γείτονα μία… πολική αρκούδα

Τη δυνατότητα να... κοιμηθούν κοντά σε μία πολική αρκούδα έχουν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της πόλης Λα Φλες, στη δυτική Γαλλία.

Εδώ και περίπου δύο μήνες, όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει μια βραδιά μέσα στο περιβάλλον των πολικών αρκούδων και των άλλων ζώων που φιλοξενεί ο κήπος, με μία τζαμαρία να χωρίζει τα ζωντανά από τα ζεστά δωμάτια που υποδέχονται τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του και ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων πάρκων, ο ζωολογικός κήπος της πόλης Λα Φλες, ο οποίος λειτουργεί από το 1946, προσελκύει νέους επισκέπτες, χάρη στα οκτώ νέα του καταλύματα.

Κάθε δωμάτιο προσφέρει θέα στον χώρο όπου φιλοξενούνται τα ζώα και έχει διαφορετικό σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στην αρχιτεκτονική των περιοχών από όπου προέρχονται τα ζωντανά.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις πολικές αρκούδες Τάικο και Κατίνκα, την ώρα που κολυμπούν, μέσα από το τεράστιο παράθυρο ενός δωματίου με τζάκι, αλλά και να κοιμηθεί σε έναν ξενώνα ασιατικού τύπου με μπαμπού, έχοντας για γείτονα μία τίγρη.

Το μενού που σερβίρεται περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις και σαμπάνια, υπό τους ήχους των... λύκων, που ουρλιάζουν σε πολύ κοντινή, αλλά ασφαλή απόσταση.

Όσο για το κόστος, όποιος ενήλικας θέλει να μείνει... παρέα με τις πολικές αρκούδες, καλείται να πληρώσει περίπου 200 ευρώ κάθε βράδυ, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από το τέλος του 2015, αφού μέχρι τότε τα δωμάτια είναι κλεισμένα.

«Η ιδέα είναι οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι είναι σε ένα κουκούλι, βυθισμένοι στο περιβάλλον των ζώων, με τον χρόνο να σταματά», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου, Στεφάν ντα Κουνιά.

Άλλα έξι σπιτάκια θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό από το 2016, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει αισιόδοξος για την κερδοφορία της επένδυσής του (που αγγίζει τα 300 χιλιάδες δολάρια μόνο για το πολυτελές δωμάτιο στη... γειτονιά των πολικών αρκούδων).

Πέρα από τον ζωολογικό κήπο της πόλης Λα Φλες, ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζουν τα καταλύματα και σε άλλα αντίστοιχα πάρκα της Γαλλίας, με τους ενδιαφερόμενους να χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και ενάμιση χρόνο για να κλείσουν το ακριβότερο δωμάτιο του κήπου του Σεντ Κρουά, στη νοτιοανατολική Γαλλία, περνώντας το βράδυ τους κοντά στους λύκους.

Την ίδια στιγμή, ο ζωολογικός κήπος του Λε Παλ, στη νότια Γαλλία, επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, αυξάνοντας τον αριθμό των καταλυμάτων σε 31, από 24 που είναι σήμερα, για να ικανοποιήσει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Σχετικές ειδήσεις