ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σαράντα οι νεκροί των επιδρομών Άσαντ κατά ΙΚ

Συρία: Σαράντα οι νεκροί των επιδρομών Άσαντ κατά ΙΚ

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας κατά δύο πόλεων που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιών.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί στοχοθέτησαν χθες τις πόλεις αλ Μπαμπ και Κμπασίν στην επαρχία του Χαλεπίου όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αρχικά είχε κάνει λόγο για έναν απολογισμό 21 νεκρών.

Εν τω μεταξύ, ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησε 39 αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, τα αεροπορικά πλήγματα στόχευαν περιοχές γύρω από την κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία ανθίσταται στο Ισλαμικό Κράτος από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Από τις επιδρομές αυτές καταστράφηκαν 19 θέσεις των μαχητών του ΙΚ, τρία κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές και ένα όχημα ενώ χτυπήθηκαν επίσης και δύο σημαντικά κτίρια.

Σχετικές ειδήσεις