ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία-Έμπολα:«Δεν είμαι ήρωας» λέει ο γιατρός που αναρρώνει

Ιταλία-Έμπολα:«Δεν είμαι ήρωας» λέει ο γιατρός που αναρρώνει

«Δεν είμαι ήρωας» γράφει σε ανοικτή επιστολή του την οποία δημοσιεύουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο γιατρός που μολύνθηκε από τον Έμπολα και αναρρώνει στην Ρώμη.

Το όνομά του είναι Φαμπρίτσιο, το επώνυμο δεν έχει γίνει γνωστό και μολύνθηκε από τον ιό προσφέροντας εθελοντική εργασία στη Σιέρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής. Είναι μέλος της ιταλικής οργάνωσης αρωγής Εmergency.

Πριν από ένα μήνα εισήχθη στο νοσοκομείο για μολυσματικές ασθένειες Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του σταδιακά άρχισε να βελτιώνεται.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από τις δυο εβδομάδες κατά τις οποίες η υγεία μου παρουσίασε σημαντική επιδείνωση. Έδωσα μάχη, όμως, με τον εχθρό και από ό,τι φαίνεται κατάφερα να τον νικήσω» γράφει ο Φαμπρίτσιο.

Ο ιταλός γιατρός, τονίζει, επίσης, ότι εδώ και λίγες ημέρες νιώθει καλύτερα, καταφέρνει και πάλι να έχει τον έλεγχο του σώματός του και να κινείται αυτόνομα. «Είμαι ένας στρατιώτης ο οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της μάχης με έναν αμείλικτο εχθρό».

«Τις τελευταίες ημέρες άρχισα να διαβάζω τα όσα γράφτηκαν για την περίπτωσή μου. Σε μεγάλο βαθμό, είναι λόγια στήριξης, παρηγοριάς και ευχές για ανάρρωση, αλλά και λόγια που μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο από την άγνοια» προσθέτει ο Φαμπρίτσιο.

«Ο Έμπολα είναι ένας τρομερός εχθρός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η τελική του ήττα εξαρτάται από το μέτωπο το οποίο τον καταπολεμά. Ελπίζω το μέτωπο αυτό να διευρυνθεί και να μπορέσει να αντιταχθεί στον Έμπολα με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο» καταλήγει ο γιατρός, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr