ΚΟΣΜΟΣ

Norman Atlantic: Επτά ο αριθμός των νεκρών

Norman Atlantic: Επτά ο αριθμός των νεκρών

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας με το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, καθώς όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή, λίγη ώρα αφού είχε γίνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των επιβατών που είχαν απομείνει στο πλοίο, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, αν και δεν επιβεβαιώνεται (αλλά ούτε διαψεύδεται) από τις ιταλικές Αρχές, «πυροδοτούνται» φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους. Και πώς όχι όταν φέρεται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο…

Από την πλευρά του πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες του «Norman Atlantic» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «San Giorgio» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή τη στιγμή, στο πλοίο έχει μείνει μόνο ο καπετάνιος μαζί με τέσσερα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τα τελευταία μέλη του πληρώματος, τα οποία παρέμεναν για την πραγματοποίηση ελέγχων, εγκατέλειψαν το «Norman Atlantic».

Το πλοίο «San Giorgio» αναμένεται να μεταφέρει τους διασωθέντες στο λιμάνι του Πρίντεζι έως το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις