ΚΟΣΜΟΣ

Οι φωτογραφίες της χρονιάς!

Οι φωτογραφίες της χρονιάς!

Ο Guardian κάνει μια συλλογή από τις φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2014. Ανθρώπινες στιγμές, σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο άγριος.

Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές όσων ζήσαμε το 2014, με έμφαση στην αστάθεια που επικρατεί, με τις ταραχές, τους πολέμους και τη βία που έχει κατακλύσει τον πλανήτη.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Μιζούρι και πάρθηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Φέργκιουσον. Η αστυνομία είχε δηλώσει πως οποιοσδήποτε κυκλοφορούσε στο δρόμο θα συλλαμβανόταν. Και εκεί μια γυναίκα σήκωσε τα χέρια της και στάθηκε στη μέση του δρόμου. Φυσικά τη συλλάβανε. (Jewel Samad/AFP)

Μια φωτογραφία από την κατασκήνωση των παλαιστινίων στο Yarmouk. Μια τεράστια ουρά ανθρώπων προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο όπου μοιράζεται η ανθρωπιστική βοήθεια. (AP)

Οι ταραχές στην Ουκρανία φυσικά απασχόλησαν τον Τύπο. Η φωτογραφία δείχνει την επίθεση με φωτιές που έκαναν ουκρανού διαδηλωτές εναντίον της αστυνομίας στο Κίεβο, στις 22 Ιανουαρίου. (Vladislav Sodel/Kommersant/Getty Images)

Και φυσικά η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου. Μια από τις ομήρους στο Σίνδεϋ καταφέρνει να ξεφύγει. Ο φωτογράφος λέει ότι βρισκόταν 120 μέτρα από την είσοδο και δεν είχε κουνηθεί επί έξι ώρες. (Rob Griffith/AP)

Στις 20 Φεβρουαρίου όταν έγιναν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ουκρανικής αστυνομίας, ένας παπάς εμφανίστηκε από το πουθενά και άρχισε να ευλογεί τους διαδηλωτές. Ηξερε, λέει ο φωτογράφος ότι κάποιοι θα πεθάνουν και όντως πέθαναν. (Jerome Sessini/ Magnum Photos)

Σχετικές ειδήσεις