ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ανταλλαγή ομήρων με Σύρους προτείνει το ΙΚ

Λίβανος: Ανταλλαγή ομήρων με Σύρους προτείνει το ΙΚ

Οι Λιβανέζοι αστυνομικοί και στρατιώτες που έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές θα σωθούν εάν η Βηρυτός απελευθερώσει όλους τους μουσουλμάνους που έχουν συλληφθεί και σχετίζονται με τον πόλεμο στη Συρία, μεταξύ των οποίων και την πρώην σύζυγο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ένας μεσολαβητής.

Ο σαλαφιστής σεΐχης Ουίσαμ αλ Μάσρι διαπραγματεύεται εδώ και πολλές εβδομάδες την απελευθέρωση των 25 στρατιωτών και αστυνομικών που έχουν απαχθεί από το ΙΚ και από το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Οι Λιβανέζοι απήχθησαν στις αρχές Αυγούστου στον ανατολικό Λίβανο και μέχρι σήμερα τέσσερις όμηροι έχουν εκτελεστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό ο Μάσρι είπε ότι το ΙΚ του μετέφερε ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι τζιχαντιστές δεσμεύονται να μην εκτελέσουν τους ομήρους εφόσον συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τις αρχές.

Κι αυτό ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξήγαγαν 15 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σε Συρία και Ιράκ την Τρίτη, πλήττοντας πολλές μονάδες μαχητών και κτίρια, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε αναφέρεται ότι 7 βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν στη Συρία και 8 στο Ιράκ.
Κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ εξάλλου ανέκτησαν, την Τρίτη, τον έλεγχο της πόλης Ντουλουίγια, βορείως της Βαγδάτης, μεγάλο τμήμα της οποίας είχε καταλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσε μία στρατιωτική πηγή.

Σχετικές ειδήσεις