ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Διαδήλωσαν για τους αγνοούμενους φοιτητές

Μεξικό: Διαδήλωσαν για τους αγνοούμενους φοιτητές

Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως γονείς των φοιτητών που εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο και έχουν πιθανόν δολοφονηθεί, διαδήλωσαν ειρηνικά στην πόλη του Μεξικού με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην πρωτεύουσα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (31/12/2014) από την πολιτεία Γκερέρο στο νότιο Μεξικό, απ' όπου εξαφανίστηκαν οι 43 φοιτητές τη νύχτα της 26ης προς την 27η Σεπτεμβρίου.

«Ήρθαμε εδώ για να περάσουμε την Πρωτοχρονιά», δήλωσε η Μαρία Κονσεψιόν Τλατέμπα, μητέρα ενός εκ των αγνοούμενων φοιτητών, που στεκόταν στη μέση των αναμμένων κεριών και των ασπρόμαυρων φωτογραφιών των νεαρών.

Περίπου 150 άνθρωποι, γονείς και φίλοι των αγνοούμενων, μετέβησαν στην πόλη του Μεξικού για να διαδηλώσουν από την έδρα της γενικής εισαγγελίας ως την επίσημη κατοικία του Μεξικανού προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο. Όμως πολλές εκατοντάδες αστυνομικοί τους εμπόδισαν να φτάσουν ως την προεδρική κατοικία.

Οι 43 αγνοούμενοι φοιτητές δέχθηκαν επίθεση από διεφθαρμένους αστυνομικούς στην Ιγουάλα της επαρχίας Γκερέρο πριν παραδοθούν σε μέλη της συμμορίας Guerreros Unidos υπό την υποκίνηση του δημάρχου της πόλης. Στη συνέχεια δολοφονήθηκαν όλοι και τα πτώματά τους κάηκαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις πολλών συλληφθέντων που φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό αυτό.

Σχετικές ειδήσεις