ΚΟΣΜΟΣ

Πιέσεις Νετανιάχου να απορριφθεί το αίτημα των Παλαιστινίων

Πιέσεις Νετανιάχου να απορριφθεί το αίτημα των Παλαιστινίων

Να απορρίψει το αίτημα των Παλαιστινίων να ενταχθούν στους κόλπους του κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αναμένουμε από το ΔΠΔ ότι θα απορρίψει το υποκριτικό αίτημα που υπέβαλε η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία δεν είναι ένα Κράτος, αλλά μια οντότητα που σχετίζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς, η οποία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου», ανέφερε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο Νετανιάχου προχώρησε στα σχόλια αυτά μετά τη συνάντηση που είχε με συνεργάτες του στο υπουργείο Αμύνης στο Τελ Αβίβ για να συζητήσουν την αντίδραση της κυβέρνησης στο αίτημα να ενταχθεί στο ΔΠΔ η Παλαιστίνη, που υπέβαλε την προτεραία ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η κίνηση και η συνεπακόλουθη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ μετά τις κινήσεις του Αμπάς προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε χθες ότι «αντιτάσσεται σθεναρά» στο «εντελώς αντιπαραγωγικό» αίτημα αυτό.

Χθες, Τετάρτη, ο Νετανιάχου είχε υποστηρίξει πως είναι οι Παλαιστίνιοι αυτοί οι οποίοι έχουν περισσότερα να «φοβούνται» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κι όχι το Ισραήλ.

«Αυτοί που έχουν τα περισσότερα να φοβούνται είναι (οι αξιωματούχοι) στην Παλαιστινιακή Αρχή, που σχημάτισαν μια κυβέρνηση μαζί με τη Χαμάς, μια οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική και η οποία, όπως και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, διαπράττει εγκλήματα πολέμου», είχε υποστηρίξει ο Νετανιάχου χθες βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις