ΚΟΣΜΟΣ

Προπαγάνδα υπέρ των τζιχαντιστών από τον Βρετανό όμηρο (vid)

Προπαγάνδα υπέρ των τζιχαντιστών από τον Βρετανό όμηρο (vid)

Πρωταγωνιστής και παρουσιαστής ενός μίνι-ντοκιμαντέρ προπαγανδιστικού χαρακτήρα υπέρ των τζιχαντιστών είναι ο Βρετανός όμηρος του Ισλαμικού Κράτους, Τζον Κάντλι, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τον ταλαιπωρημένο άνδρα με την πορτοκαλί στολή που καλούσε τον Ντέιβιντ Κάμερον να αλλάξει πολιτική προκειμένου να γλιτώσει τον αποκεφαλισμό.

Στο βίντεο διάρκειας οκτώ λεπτών, ο Κάντλι, με καθαρά ρούχα και χαμόγελο στο πρόσωπό του, παρουσιάζει και εξυμνεί το «έργο» του ΙΚ στη Μοσούλη και τις παροχές προς τους κατοίκους της ιρακινής πόλης.

«Δεν πρόκειται για μία πόλη όπου ζει κανείς με φόβο όπως μεταφέρεται από τα δυτικά ΜΜΕ. Είναι μία κανονική πόλη που λειτουργεί φυσιολογικά», αναφέρει ο Κάντλι, ο οποίος επισκέπτεται το παζάρι και το νοσοκομείο της Μοσούλης και εμφανίζεται να οδηγεί μηχανή και αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο είναι τόσο καλογυρισμένο και ο Κάντλι παίζει τόσο καλά τον ρόλο του παρουσιαστή που θυμίζει ντοκιμαντέρ υψηλού επιπέδου το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να «φιλοξενηθεί» από μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις