ΚΟΣΜΟΣ

AirAsia: Ελπίζουν στη βελτίωση του καιρού για να συνεχίσουν τις έρευνες

AirAsia: Ελπίζουν στη βελτίωση του καιρού για να συνεχίσουν τις έρευνες

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι ομάδες αναζήτησης για τον εντοπισμό των καταγραφέων πτήσης του αεροσκάφους της AirAsia αλλά και των νεκρών.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν είχαν επιτρέψει τις τελευταίες 9 ημέρες στις υπηρεσίες εντοπισμού και αναζήτησης να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ωστόσο σήμερα, Τρίτη (06/01/2015), η κατάσταση έχει βελτιωθεί καθώς έχουν κατευνάσει οι ισχυροί άνεμοι.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει την ουρά και τμήματα της ατράκτου του αεροσκάφους Airbus A320-200 στη θάλασσα της Ιάβας, ωστόσο τα ισχυρά ρεύματα, οι άνεμοι και τα μεγάλα κύματα κατέστησαν αδύνατη την αποστολή δυτών στο σημείο.

Η πτήση QZ8501 κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά του νησιού Βόρνεο στις 28 Δεκεμβρίου, 40 λεπτά μετά από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 162 επιβάτες και πλήρωμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανείς επιζών.

Ο αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, Τζόνσον Σουπριάντι, δήλωσε ότι υπάρχουν μερικές ελπίδες την Τρίτη για βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Υπάρχει καλή πιθανότητα. Οι προσπάθειες αναζήτησης θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν».

Η περιοχή όπου εστιάζουν τις προσπάθειές τους οι υπηρεσίες βρίσκεται περίπου 90 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Βόρνεο, όπου έχουν εντοπιστεί 5 μεγάλα αντικείμενα τα οποία πιστεύεται ότι είναι κομμάτια του αεροπλάνου.

Σχετικές ειδήσεις