ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αντιδιαδηλώσεις κατά της ξενοφοβίας του Pegida

Γερμανία: Αντιδιαδηλώσεις κατά της ξενοφοβίας του Pegida

Φωνές αντίδρασης στην ξενοφοβική ρητορική του Pegida ακούστηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις.

Μεγάλες αντιδιαδηλώσεις οργανώθηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις την ώρα που αντιμεταναστευτικά συνθήματα του κινήματος Pegida γέμιζαν τους δρόμους της Δρέσδης κατά την καθιερωμένη συγκέντρωση της Δευτέρας.

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος «Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida) συγκεντρώθηκαν στη Δρέσδη διατυμπανίζοντας την αγανάκτησή τους για τη συρροή προσφύγων στην Ευρώπη, που προέρχονται κυρίως από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Στο Βερολίνο, την Κολωνία, το Αμβούργο και τη Στουτγάρδη όμως τα συνθήματα κατά της «ισλαμοποίησης της Δύσης» απέκρουσαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Στην αντιδιαδήλωση στο Βερολίνο χιλιάδες έδωσαν το παρών ανάμεσά τους ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας και βουλευτές των Πρασίνων.

Στην Κολωνία οι αρχές έσβησαν τα φώτα του Καθεδρικού ναού της πόλης θέλοντας να στείλουν το μήνυμα στους υποστηρικτές του Pegida ότι υποστηρίζουν «εξτρεμιστές».

Το κίνημα έχει θορυβήσει τη Γερμανία, πολιτικοί όλων των παρατάξεων προειδοποιούν για το μεγάλο κίνδυνο και η δυναμική του Pegida μονοπωλεί τις συζητήσεις.

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: Reuters)

Σχετικές ειδήσεις