ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μέρκελ με Κάμερον για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Μέρκελ με Κάμερον για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Λονδίνο αναμένεται να έχει σήμερα (07/01/2015) ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιδιώκει την υποστήριξη της Γερμανίας στη θέσπιση κανόνων για τον περιορισμό της μετανάστευσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το μεταναστευτικό να προκαλεί ανησυχίες σε μεγάλο ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων, ο Κάμερον επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς της χώρας του με την ΕΕ πριν το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί το 2017, εφόσον επανεκλεγεί το κόμμα του, σχετικά με το εάν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ.

«Όταν η Μέρκελ επισκέφτηκε πέρυσι το Λονδίνο, υπήρχε επίσης η προσδοκία ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού σχετικά με αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ. Δεν το έκανε τότε (η Μέρκελ) και σίγουρα δεν θα το κάνει τώρα», είπε ο Γκούντερ Κριχμπάουμ, πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής.

Εν όψει των εκλογών στη Βρετανία που θα διεξαχθούν τον Μάιο και της πτώσης στη δημοτικότητα του κόμματός του, ο Κάμερον έχει το θέμα της μετανάστευσης ως κεντρικό άξονα προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων ψηφοφόρων.

Η στήριξη σε αυτό το θέμα από την πλευρά της Μέρκελ είναι ζωτικής σημασίας εάν ο Κάμερον ελπίζει πως η ΕΕ θα συμφωνήσει με τις προτάσεις του. Ο Κριχμπάουμ δήλωσε ότι ο Βρετανός ηγέτης θα πρέπει να σταθεί αντιμέτωπος με τους ευρωσκεπτικιστές.

Σχετικές ειδήσεις