ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Πένθος και αγανάκτηση για τους 12 νεκρούς

Charlie Hebdo: Πένθος και αγανάκτηση για τους 12 νεκρούς

Συγκλονισμένη η Γαλλία και η παγκόσμια κοινή γνώμη από το μακελειό, στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Le Parisien, για τα θύματα της επίθεσης.

enos leptou sigi

Σε ένδειξη πένθους και αλληλεγγύης, οι πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από την γαλλική πρεσβεία, στο Βερολίνο.

louloudia

Στο Παρίσι, η οδύνη και η αγανάκτηση έβγαλε στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους, σε μία αυθόρμητη συγκέντρωση στην Place de la Republique.

mini diadilwsi

Κι όλα αυτά, ενώ σοκαρισμένη από την «αποτρόπαιη» και «απάνθρωπη» επίθεση στο Παρίσι, που υπονομεύει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, όπως η ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, δηλώνει σύσσωμη η ηγεσία της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο τονίζει ότι πρόκειται για μία «βάναυση επίθεση» που στρέφεται κατά των θεμελιωδών αξιών και κατά της ελευθερίας της έκφρασης που είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας. «Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας», τονίζει ο Ντ. Τουσκ και προσθέτει: «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας, σε όλες της τις εκφάνσεις της, πρέπει να συνεχιστεί χωρίς καμία χαλάρωση. Εκ μέρους της ΕΕ και προσωπικά, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων και την αλληλεγγύη μου στις γαλλικές αρχές και στους Γάλλους πολίτες».

Τον αποτροπιασμό του για τη "φρικτή τρομοκρατική επίθεση" εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν.

Ο Μπαν δήλωσε "σοκαρισμένος" από την επίθεση την οποία χαρακτήρισε "ένα φοβερό, αδικαιολόγητο έγκλημα που διαπράχθηκε εν ψυχρώ".

Σχετικές ειδήσεις