ΚΟΣΜΟΣ

Νόρμαν Ατλάντικ: Η φωτιά καίει ακόμα στο εσωτερικό του πλοίου

Νόρμαν Ατλάντικ: Η φωτιά καίει ακόμα στο εσωτερικό του πλοίου

Συνεχίζει να φλέγεται το εσωτερικό του μοιραίου πλοίου Νόρμαν Ατλάντικ, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Στο μεταξύ, πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε, πιθανώς, να τεθεί υπό έλεγχο, γρηγορότερα από ό,τι συνέβη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει, από την Ελλάδα, δεδομένων των κάκιστων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα ερευνηθούν σε βάθος οι επαφές του καπετάνιου Αρτζίλιο Τζακομάτσι με την ναυλώτρια εταιρία, την AΝΕΚ. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας πάντως αναφέρεται ότι κατά την ανάκρισή του ο Τζακομάτσι, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, δεν ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα.

«Πίστευα ότι θα κατάφερνα να φτάσω μέχρι το λιμάνι προορισμού» φέρεται να δήλωσε ο καπετάνιος στον εισαγγελέα του Μπάρι Έττορε Καρντινάλι.

Στο μεταξύ, το πλοίο έχει πλέον μετακινηθεί πιο κοντά στην αποβάθρα, στο λιμάνι του Πρίντεζι, ώστε να πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας και σταθερότητας.

Πλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλαϊνή είσοδος του γκαράζ του Νόρμαν Ατλάντικ, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστών.

Σχετικές ειδήσεις