ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Συνεργασία FBI και γαλλικής ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών

Charlie Hebdo: Συνεργασία FBI και γαλλικής ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών

Σε συνεργασία με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία (FBI) βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας, επιβεβαίωσε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι του μακελειού στο Παρίσι.

Ο Κόμεϊ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κυβερνοασφάλεια, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, μετά την αιματηρή επίθεση σήμερα στο Παρίσι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων.

Ως «άνανδρη και σατανική» χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας ο πρόεδρος Ομπάμα, προσφέροντας τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στη γαλλική κυβέρνηση.'

«Θα σταθούμε στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτήν την πολύ πολύ δύσκολη συγκυρία» δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο έχοντας μαζί του τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και αναμένει ότι θα συνομιλήσει σύντομα μαζί του σχετικά με την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
«Το γεγονός είναι ότι επρόκειτο για μία επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, υπογραμμίζει επίσης το βαθμό που οι τρομοκράτες αυτοί φοβούνται την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου» τόνισε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε επιπλέον ότι οι συνεργασία στο θέμα της αντιτρομοκρατίας μεταξύ Ουάσιγκτον- Γαλλίας είναι άριστη και ότι «εμείς θα τους παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε».

Και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε απερίφραστα τη «βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, ζητώντας οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.