ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ο δράστης ζητά την απελευθέρωση των Κουασί

Παρίσι: Ο δράστης ζητά την απελευθέρωση των Κουασί

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο δράστης Amedy Coulibaly ζητά την απελευθέρωση των αδερφών Κουασί και απειλεί να σκοτώσει τους ομήρους, στην περίπτωση που η αστυνομία κινηθεί εναντίον τους.

Το bfm tv, επικαλουμενο μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να διαφύγουν τη στιγμή της εισβολής, μετέδωσε πως ο ένοπλος που κρατά έξι ομήρους στο κατάστημα της Porte de Vincennes, απαίτησε την απελευθέρωση των αδερφών Κουασί. Κάτι που επιβεβαίωσε και η γαλλική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο, ο δράστης φέρεται να ξέρει τον έναν από τους δύο αδερφούς και, μάλιστα, είχαν γνωριστεί στη φυλακή.

Όπως, μάλιστα, μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα, ένας γνωστός του δράστη από τη φυλακή, πήγε εθελοντικά στο σημείο για να μιλήσει με τον Κουλιμπαλί και να προσπαθήσει να τον πείσει να λήξει την ομηρία.

Υπενθυμίζεται πως υπόθεση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο εβραϊκό παντοπωλείο, άνοιξαν πυρ και συνέλαβαν ως ομήρους έξι άτομα – μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, δύο άνθρωποι είναι νεκροί από τα πυρά των δραστών, κάτι που διέψευσε το υπουργείο Εσωτερικών.