ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Έσφιξε το χέρι του μακελάρη νομίζοντας ότι ήταν αστυνομικός!

Charlie Hebdo: Έσφιξε το χέρι του μακελάρη νομίζοντας ότι ήταν αστυνομικός!

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η εμπειρία… ζωής ενός Γάλλου, ο οποίος, όχι μόνο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους αδελφούς Κουασί που έσπειραν το θάνατο στο περιοδικό «Charlie Hebdo», αλλά έσφιξε το χέρι του!

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος γυρίζει το κεφάλι στο Didier, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (9/1) στην εκτυπωτική εταιρεία όπου ταμπουρώθηκαν οι Κουασί, κρατώντας έναν όμηρο. Αντί ωστόσο να συναντήσει τον ιδιοκτήτη με τον οποίο είχε ραντεβού, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους τζιχαντιστές! Και σαν να μην έφθανε αυτό, έσπευσε να τον συγχαρεί, καθώς τον «πέρασε» για αστυνομικό, λόγω ντυσίματος και όπλων!

«Εξαφανίσου, δεν σκοτώνουμε πολίτες», ήταν τα λόγια του Κoυασί που πάγωσαν τον Didier…

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters (επικαλούμενο ανώτερη πηγή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας), ένας από τους δύο αδελφούς Κουασί που σκοτώθηκαν τελικά σε επιχείρηση της αστυνομίας, είχε επισκεφθεί το 2011 την Υεμένη, όπου συναντήθηκε με έναν ακραίο ισλαμιστή ιερωμένο.

Ο Ανουάρ Αλ Αουλάκι, φερόταν να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μέχρι το θάνατό του το 2011.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαΐντ Κουασί βρισκόταν στην Υεμένη το 2011 όπου παρέμεινε για αρκετούς μήνες, μαζί με άλλους ξένους οι οποίοι μετέβησαν στη χώρα για θρησκευτικές σπουδές. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με το αν εκπαιδεύτηκε από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ένα από τα πλέον δραστήρια παρακλάδια του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου...

Η αλ Κάιντα για τους μακελάρηδες της Γαλλίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων «SITΕ», η «αλ Κάιντα» στο Ισλαμικό Μάγρεμπ εξήρε τους δράστες του μακελειού στο «Charlie Hebdo» - μέσω Twitter - χρησιμοποιώντας στίχους αραβικής ποίησης μέσω Twitter. Παράλληλα, τους χαρακτήρισε «ιππότες της αλήθειας»…
.

Σχετικές ειδήσεις