ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ραντεβού με τον Σαρκοζί είχε ο τζιχαντιστής του παντοπωλείου

Παρίσι: Ραντεβού με τον Σαρκοζί είχε ο τζιχαντιστής του παντοπωλείου

Το προφίλ του Κουλιμπαλί συμπληρώνει δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, το 2009 επρόκειτο να συναντήσει τον Νικολά Σαρκοζί.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο, μιλώντας το 2009 στην εφημερίδα «Le Parisien», δήλωνε ενθουσιασμένος που θα συναντούσε τον, Νικολά Σαρκοζί. Την περίοδο εκείνη ο Κουλιμπαλί εργαζόταν, με πρόγραμμα της γαλλικής κυβέρνησης στην Coca Cola και ο τότε Γάλλος πρόεδρος επρόκειτο να τον συνατνήσει για να διαφημίσει την επιτυχία του προγράμματος αυτού.

«Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Δεν ξέρω τι θα του πω. Φαντάζομαι ότι θα αρχίσω με ένα 'γεια'. Ελπίζω ο Πρόεδρος να μπορεί να με βοθήσει να βρω μια δουλειά» δήλωνε στην εφημερίδα, ενόψει του «υψηλού ραντεβού».

«Οι άνθρωποι της περιοχής μου δεν πηγαίνουν συχνά στο Ελιζέ. Επίσης, ο Σαρκοζί δεν είναι και πολύ δημοφιλής στους νέους, αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό. Για την ακρίβεια συμβαίνει με τους περισσότερους πολιτικούς. Το να τον συναντήσω πάντως είναι πολύ εντυπωσιακό. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, και πάλι, είναι ο Πρόεδρος», συμπλήρωνε ο 27χρονος τότε Κουλιμπαλί.

Σχετικές ειδήσεις