ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους για τους μάρτυρες του παραλογισμού (pics)

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους για τους μάρτυρες του παραλογισμού (pics)

Δέκα επτά χαμένες ψυχές μέσα σε λίγα 24ωρα... Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Οι Γάλλοι συμπολίτες τους δεν τους ξεχνούν και το απέδειξαν το Σάββατο (10/01) συρρέοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της χώρας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους πλήρωσαν με τη ζωή τους το αρρωστημένο μυαλό φανατισμένων ισλαμιστών.

photo2

Περισσότερα από 300.000 άτομα κατέκλυσαν κεντρικές λεωφόρους μεγάλων γαλλικών πόλεων και διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού και υπέρ του διαχωρισμού των θρησκειών από τα κράτη.

Η μαζικότερη συγκέντρωση καταγράφθηκε στην Τουλούζη όπου περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία, την οποία διέκοπταν μόνο τα χειροκροτήματα. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες και πανό που έγραφαν «Είμαι κι εγώ Σαρλί».

photo3

«Τάσσομαι κατά του ρατσισμού», «τάσσομαι υπέρ του διαχωρισμού της θρησκείας από το κράτος» έγραφαν επίσης τα πανό των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης η οποία πριν από 3 χρόνια είχε συγκλονιστεί από τις 7 δολοφονίες που είχε διαπράξει σε μία εβδομάδα ο ισλαμιστής, Μοχάμεντ Μεράχ.

photo4

Στην πορεία που οργανώθηκε στη Ναντ συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα «Να ζούμε μαζί, ελεύθεροι, ίσοι και αλληλέγγυοι».

Στο Πο οι διαδηλωτές άγγιξαν τις 40.000 και με τη σειρά τους τίμησαν τα θύματα με σιωπληλή πορεία.

«Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο λαϊκό κίνημα. Είναι όμορφο και σημαντικό, απείρως πολύτιμο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κεντρώος δήμαρχος του Πο, Φρανσουά Μπαϊρού.

photo5

Επικεφαλής της πορείας ήταν μαθητές λυκείου που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «είμαστε όλοι Σαρλί».

Στο Μπεσανσόν (δυτικά) οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 20.000 και στην Ορλεάνη ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 20.000 ανθρώπους.

photo6

Στη Νίκαια, τέλος, τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

photo7

Αξίζει να τονιστεί η ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα που επικράτησε πριν την έναρξη της σαββατιάτικης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Μπαστιά και την Παρί σεν Ζερμέν για το γαλλικό πρωτάθλημα. Όρθιοι, οπαδοί των δύο ομάδων μαζί με τους δημοσιογράφους και τους ποδοσφαιριστές, τίμησαν με ξεχωριστό τρόπο τα θύματα.

Σχετικές ειδήσεις