ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Ο γαλλικός Τύπος για την ιστορική πορεία

Charlie Hebdo: Ο γαλλικός Τύπος για την ιστορική πορεία

Ο γαλλικός Τύπος ομόφωνα χαρακτηρίζει σήμερα "ιστορική ημέρα" την Κυριακή 11 Ιανουαρίου του 2015 με τη μεγαλειώδη "πορεία για τη δημοκρατία" στο Παρίσι στην οποία μετείχαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι που κατήγγειλαν την τρομοκρατία, ενώ καλεί τους "πολιτικούς να φροντίσουν ώστε να καρποφορήσει" η δυναμική αυτή.

"Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση μετά την Απελευθέρωση! Κάτι απίστευτο συνέβη στους δρόμους της Γαλλίας", γράφει με μεγάλη ικανοποίηση η Liberation.

"H 11η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία μας", γράφει η Humanité.

"Στην εθνική ψευδαίσθηση, η ιστορική μέρα της 11ης Ιανουαρίου του 2015 θα έχει τη θέση της", παραδέχεται η Figaro που αναγνωρίζει "πώς να μην υπάρξει συγκίνηση από αυτό το θέαμα, ενός έθνους επιτέλους ενωμένου;".

"Τώρα, θα πρέπει να πάμε λίγο πιο μακριά, να σκεφτούμε", υπογραμμίζει η μεγάλη εφημερίδα της περιφέρειας Ouest-France.

H Aujourd'hui en France/Le Parisien συμφωνεί και υπερθεματίζει γράφοντας: "μόλις περάσει η περίοδος του πένθους και της συγκίνησης, η χώρα μας θα στραφεί προς το μέλλον με μια διαφορετική ματιά. Και περιμένουμε, από όσους έχουν θέσεις ευθύνης ή προσποιούνται ότι έχουν, απαντήσεις αληθινές και σωστές".

"Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα υποστήριξης, είναι ένα μήνυμα απαίτησης. Απευθύνεται στην ηγεσία μας. Της το απαιτεί", τονίζει η συντηρητική L'Opinion.

Σχετικές ειδήσεις