ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: Ο στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε 143 μέλη της Μπόκο Χαράμ

Καμερούν: Ο στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε 143 μέλη της Μπόκο Χαράμ

Από απώλεια 143 μαχητών της συνοδεύτηκε η επίθεση που εξαπέλυσε τη Δευτέρα (12/01) η Μπόκο Χαράμ στο χωριό Κολοφάτα του Καμερούν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό τον οποίο έδωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Καμερουνέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μετά τις μάχες, ο απολογισμός για τους επιτιθέμενους είναι πέραν πάσης περιγραφής: 143 τρομοκράτες σκοτώθηκαν πρόκειται μακράν για τον βαρύτερη ήττα που έχει υποστεί η εγκληματική οργάνωση Μπόκο Χαράμ αφότου αποφάσισε να κατευθύνει τις βάρβαρες επιθέσεις της εναντίον του εδάφους μας. Στην πλευρά (των δυνάμεων) του Καμερούν, καταμετρήθηκε μία απώλεια (ένας δεκανέας), καθώς και τέσσερις τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών, Ισά Τσιμορά Μπακαρί, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Καμερούν.

Δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει επιβεβαίωση του απολογισμού αυτού από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Ο υπουργός μίλησε επίσης περί της «κατάσχεσης ενός σημαντικού οπλοστασίου», το οποίο «αποτελείτο από επιθετικά τουφέκια διαφόρων τύπων, βαρέα όπλα, πυρομαχικά κάθε διαμετρήματος και ασυρμάτους».

Κατά τον Μπακαρί, το χωριό Κολοφάτα, στο βορειοδυτικό Καμερούν, έγινε «στόχος αιφνιδιαστικής επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ», την οποία τα μέλη της εξαπέλυσαν «από τη γειτονική Νιγηρία» περί τις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας).

«Ο στόχος αυτής της ορδής δολοφόνων ήταν ασφαλώς να πολιορκήσουν τη στρατιωτική βάση στην Κολοφάτα, την οποία διατηρεί ο στρατός του Καμερούν» και στην οποία σταθμεύει μια δύναμη ταχείας επέμβασης, μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων που αναπτύχθηκε εκεί έπειτα από μια επίθεση τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι στρατιώτες δεν αιφνιδιάστηκαν και ξέσπασαν «σφοδρές μάχες οι οποίες εκτυλίσσονταν για 5 ώρες κοντά στη στρατιωτική βάση και άλλα νευραλγικά σημεία» του χωριού. Ο Μπακαρί πρόσθεσε πως ο στρατός απώθησε τους ισλαμιστές που τράπηκαν σε «άτακτη υποχώρηση, προς τα σύνορα με τη Νιγηρία».

Σχετικές ειδήσεις