ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ντοκουμέντα με τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo και την καταζητούμενη γυναίκα

Νέα ντοκουμέντα με τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo και την καταζητούμενη γυναίκα

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τόσο τους αδερφούς Κουασί κατά την ένοπλη ληστεία σε πρατήριο βενζίνης, όσο και καταζητούμενη σύντροφο του δράστη της ομηρίας στο Kosher deli, Hayat Boumeddiene, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές, η υπ'αριθμόν ένα καταζητούμενη γυναίκα στη Γαλλία, φαίνεται με λευκό μαντήλι στο κεφάλι να δίνει το διαβατήριό της για τον απαραίτητο έλεγχο, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Τη συνοδεύει άγνωστος άνδρας. Πιστεύεται πως είναι ο 23χρονος Γάλλος Mehdi Sabri Belhoucine, ο οποίος επίσης βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησης του FBI.

Boumeddiene 2

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, η Μπουμεντιέν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Μαδρίτη στις 2 Ιανουαρίου και, έξι ημέρες μετά, πέρασε στη Συρία.

Boumeddiene 3

Η Μπουμεντιέν περιγράφεται ως οπλισμένη κι επικίνδυνη, Καταζητείται καθώς θεωρείται πως συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού που προκάλεσαν το θάνατο 17 ανθρώπων.

Boumeddiene

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι εικόνες με την ένοπλη ληστεία στο πρατήριο καυσίμων από τους αδερφούς Κουασί, λίγο έξω από το Παρίσι και μία ημέρα μετά το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού, Charlie Hebdo, με τους 12 νεκρούς.

Kouachi 1

Στις φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας οι αδερφοί Κουασί φαίνονται να κρατούν -πιθανότατα - έναν εκτοξευτήρα ρουκετών και να βάζουν φαγητό και νερό σε μία μαύρη πλαστική τσάντα, μπροστά από το ταμείο. Κανείς απ'τους δύο δεν έχει καλυμμένο πρόσωπο.

Kouachi 3
Kouachi 2

Επιμέλεια: Κατερίνα Αγριμανάκη

Σχετικές ειδήσεις