ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στη Βενεζουέλα: Ψώνια μόνο δυο φορές την εβδομάδα

Χάος στη Βενεζουέλα: Ψώνια μόνο δυο φορές την εβδομάδα

Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Βενεζουέλα, με τους κατοίκους να σχηματίζουν ουρές τετραγώνων έξω από τα σούπερ μάρκετ της χώρας καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε πρώτα είδη ανάγκης, ενώ η κυβέρνηση στέλνει στρατό για να επιβάλλει την τάξη.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας επιτρέπεται να ψωνίζουν από τα κρατικά σούπερ μάρκετ μόνο δυο φορές την εβδομάδα, μετά την απόφαση του Προέδρου της χώρας, Νίκολα Μαδούρο.

120115203936 6631

Οι αρχές της χώρας προέκριναν αυτόν τον τρόπο για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ουρές τις οποίες έχουν προκαλέσει οι ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ενώ η αστυνομία έχει αναλάβει τον έλεγχο της ροής των πελατών. Τη σχετική δήλωση έκανε ο Αλεχάντρο Μιλάνο, συντονιστής της Επιτροπής Σίτισης της λατινοαμερικανικής χώρας.

hi-venezuela-tp-8col

Την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ της χώρας, καθώς η έλλειψη συναλλάγματος έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε προϊόντα, με τους πολίτες να σπεύδουν να προμηθευτούν από σαμπουάν μέχρι ζάχαρη.

Η κρίση οδήγησε τον υπουργό Εσωτερικών Κάρμεν Μελέντεζ, υπό εντολή Μαδούρο, να αναπτύξει δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας έξω από σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία για να εξασφαλίσει την τάξη.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του προέδρου κ. Μαδούρο, διαδόχου του Ούγκο Τσάβες στην εξουσία, παραδέχεται ότι υπάρχει ζήτημα αποθεμάτων για σειρά προϊόντων, ωστόσο αποδίδει την «στενότητα» συναλλάγματος σε πολιτικό πόλεμο που έχεις ως στόχο να πλήξει τη σοσιαλιστική της κυβέρνηση.

Οι ουρές ωστόσο μετακόμισαν έξω από μικρότερα παντοπωλεία και οπωροπωλεία, όπου η πρόσβαση είναι ακόμη ελεύθερη.

Πηγή φωτογραφιών reuters, telegraph

Σχετικές ειδήσεις