ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Το Βερολίνο θα πολεμήσει «με κάθε μέσο» τη μισαλλοδοξία

Μέρκελ: Το Βερολίνο θα πολεμήσει «με κάθε μέσο» τη μισαλλοδοξία

«Κάθε διαθέσιμο μέσο» θα χρησιμοποιήσει η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το αντιισλαμικό κίνημα Pegida στη Δρέσδη, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε ως συνταγματικό κράτος για να πολεμήσουμε την μισαλλοδοξία και την βία. Το να αποκλείουμε ομάδες ανθρώπων λόγω της θρησκείας τους δεν αρμόζει στο ελεύθερο κράτος που ζούμε. Δεν είναι συμβατό με τις θεμελιώδεις αρχές μας.

Και είναι κατακριτέο από ανθρώπινη άποψη. Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση εδώ. Αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουν θέση και πουθενά αλλού», δήλωσε η κυρία Μέρκελ λίγη ώρα πριν από τις αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται απόψε από μουσουλμανικές οργανώσεις σε όλη την Γερμανία. Η ίδια η κυρία Μέρκελ έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση του Βερολίνου.

Την ίδια ώρα ωστόσο στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) αντιδρούν στη χθεσινή δήλωση της Καγκελαρίου ότι «το Ισλάμ έχει θέση στην Γερμανία». Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ διερωτήθηκε «ποιο Ισλάμ εννοεί; Περιλαμβάνει και τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές και τους Σαλαφιστές;», για να προσθέσει ότι «η Γερμανία έχει ιουδαιοχριστιανική παράδοση, όχι ισλαμική». Υπέρ του Pegida έχει ταχθεί το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), το οποίο ζητά περιορισμό της μετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας στην Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις