ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποτυχημένος ληστής τρόμαξε γιαγιά μέχρι… θανάτου

ΗΠΑ: Αποτυχημένος ληστής τρόμαξε γιαγιά μέχρι… θανάτου

Την καταδικαστική απόφαση σε βάρος ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ο οποίος είχε καταδικαστεί διότι προκάλεσε το θάνατο μιας 79χρονης γυναίκας, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας, επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Με ομόφωνη απόφασή του (9-0), το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι ο Λάρι Ουίτφιλντ μπορούσε να δικαστεί βάσει νόμου, ο οποίος επισύρει ποινή κάθειρξης για την «εξαναγκαστική μετακίνηση που επιφέρει το θάνατο» κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας.

Ο Λάρι Ουίτφιλντ μπήκε στο σπίτι της Μέρι Παρνέλ, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη, μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να ληστέψει μία τράπεζα στην πόλη Γκαστόνια, στη Βόρεια Καρολίνα. Κατά τη διάρκεια της εισβολής του, τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Ουίτφιλντ εξανάγκασε την ηλικιωμένη γυναίκα να μετακινηθεί από το χολ του σπιτιού της σε άλλο δωμάτιο.

Σύμφωνα ωστόσο με τη δικογραφία, η Παρνέλ, η οποία ήταν εμφανώς αναστατωμένη, είπε στον Ουίτφιλντ ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Και μπορεί ο… αποτυχημένος ληστής, κατά τη διάρκεια της παραμονής του (για μία ώρα) στο σπίτι να συνομίλησε τηλεφωνικά με έναν γνωστό του, ο οποίος τον συμβούλευσε να καλέσει ασθενοφόρο για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στην Παρνέλ, εκείνος ωστόσο προτίμησε να φύγει με τα πόδια. Συνελήφθη λίγο αργότερα, ενώ 79χρονη πέθανε τελικά από καρδιακή ανακοπή…

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Ουίτφιλντ είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για το θάνατο της Παρνέλ…

Σχετικές ειδήσεις