ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο τεύχος της Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει και στην Τουρκία

Το νέο τεύχος της Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει και στην Τουρκία

Το μεταφρασμένο στα τουρκικά τεύχος της Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει σήμερα Τετάρτη (14/1) μαζί με την αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ανακοίνωσε απόψε ο αρχισυντάκτης της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας, Ζεράρ Μπιάρντ.

«Η Charlie Hebdo σύναψε συνεργασία με την Τζουμχουριέτ, μια λαϊκή εφημερίδα που θα εκδώσει και θα μεταφράσει στα τουρκικά το αυριανό τεύχος μας και θα το πουλήσει μαζί με την εφημερίδα", διευκρίνισε.

Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι η διεύθυνση συζητά ακόμη τις προϋποθέσεις για την έκδοση «ολόκληρου ή ενός μέρους του νέου τεύχους της Charlie Hebdo» στην τουρκική γλώσσα.

«Αν υπήρχε ένα μέσο ενημέρωσης με το οποίο θα ήθελα να συνεργαστώ, θα ήταν αυτό (σ.σ. η Τζουμχουριέτ), επειδή η Τουρκία ζει δύσκολες στιγμές και ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους απειλείται» πρόσθεσε ο Μπιάρντ τονίζοντας ότι για τον ίδιο θεωρεί το τουρκικό τεύχος της Σαρλί «το σημαντικότερο».

Τα τελευταία χρόνια, η δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ από τη Σαρλί Εμπντό επικρίθηκε σφοδρά στην Τουρκία. Υπουργοί της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης κατήγγειλαν πολλές φορές τις «προκλήσεις» της και το 2013 ένας από αυτούς την αποκάλεσε «φυλλάδα».

Σχετικές ειδήσεις